Studio LONK is een ontwerpbureau gespecialiseerd in ‘spatial storytelling’. We creëren ruimtes die een verhaal tot leven brengen, ontwerpen en bouwen werelden die gedachten en engagement uitlokken.

Op een gedurfde, speelse en kleurrijke manier verkennen we complexe vraagstukken en ontwikkelingen in de samenleving. Van de twijfelachtige 'wijsheid van de massa' tot de consumptie van geluk, en van de toekomst van het kantoor tot het concept van thuis in 2030. LONK maakt interactieve interieurs die mogelijke toekomstscenario's verbeelden, waarbij een verhaal wordt gematerialiseerd met vorm, kleur, tekst, geluid en diverse media.

Anna Dekker
Anna Dekker
Celine de Waal Malefijt
Celine de Waal Malefijt
Shami Durrani
Shami Durrani

Met als oprichters socioloog Anna Dekker en ruimtelijk ontwerper Celine de Waal Malefijt, opereert studio LONK op het grensvlak van interieurarchitectuur, installatiekunst, speculatief ontwerp en architectuur- en sociologische theorie. Elk project is het resultaat én startpunt van uitgebreid onderzoek. Wat maakt dit onderwerp de moeite van het verkennen waard? Hoe reageren bezoekers op een alternatieve realiteit? Geloven ze dat een toekomstscenario wenselijk is of niet, en welke macht heeft eenieder om de koers te veranderen? Een bezoek aan een van onze installaties is een actieve ervaring bedoeld om een (her)overweging van je perspectief, debat, en mogelijk actie te stimuleren.

De combinatie van sociaal onderzoek en maatschappelijke reflectie aan de ene kant, en ruimtelijk ontwerp en installatiekunst aan de andere kant is wat studio LONK uniek maakt. We initiëren graag onze eigen projecten en werken samen met vooruitstrevende culturele, technologische en commerciële partners. Daarnaast geven we met plezier les aan verschillende kunstacademies en universiteiten.

De projecten van studio LONK zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met: Shami Durrani (hoofd productie) - Lion Zeegers (mede-oprichter) - Thomas Tiel Groenestege - Ailisha Shannon - Eva James - Fons Venner - Christiaan Bakker - Jorien Kemerink (mede-oprichter studio KNOL*).

* Van 2009 - 2018 opereerde studio LONK onder de naam ‘studio KNOL’.